top of page
1.png

PERSBERICHT - 28 augustus 2022.

 

Record editie: Een puike organisatie, zonnig weer en Margriet Hermans lokken duizenden mensen naar La Braderie te Avelgem.

 

Er was nogal wat volk op pad in het centrum van Avelgem afgelopen zaterdag voor de jaarlijkse ‘La Braderie’.  Heel wat mensen waren al van ‘s morgens vroeg afgezakt naar het centrum en zaten veel mensen te genieten van de laatste zomerzon op één van de vele terrasjes. De organisatie, standhouders, handelaars en horeca blikken super tevreden terug.

 

Met maar liefst 120 standhouders, een kermis en twee feestpodia, … kon je letterlijk over de koppen lopen. Reeds heel vroeg in de ochtend was er veel volk op baan. Een voorbode was voor een ongelooflijke drukke zaterdag. Rond de klok van 16u was het in het centrum koppenlopen en zag het er even naar uit dat we het centrum deels zou moeten afsluiten.  Gelukkig kwam het niet zo ver. De veiligheidsdiensten waren te plekke voor het geval dat. Door de volksmassa konden de meeste ondernemers pas later dan voorzien hun stand afbreken.

 

Na afloop van La Braderie werd de mailbox en Whatsapp van onze organisatie overstelpt met unaniem lovende berichten. Het mooiste bericht kwam toch van Tom Claeys (ARTelier). Wijlen Jef Claes - vader van Tom -  was een aantal jaren terug organisator van de Braderie.

“Proficiat met de organisatie van La Braderie, heb mijn ogen uitgekeken! Mijn pa zou trots geweest zijn.” Dat bericht deed ons toch wel iets! 

 

Bert Breda: ”Ik kreeg zondagochtend al collega’s aan de lijn van andere markten. Waar andere braderiëen het steeds minder goed doen groeit ons event keer op keer. Andere organisatoren vragen mij steeds naar ons succesrecept.” 

 

“Wat ik geleerd heb is dat je nooit mag opgeven ook al is het verre van evident om zo een groot evenement te organiseren. Als bestuurder is het een voorrecht om met een super gedreven team te mogen werken. Zonder een sneer naar het verleden te gooien maar ik denk dat we nu pas de juiste mensen op de juiste plaats hebben. Een écht team die elkaar positief aansteekt en steunt. Het was ook de juiste beslissing om Liesbeth (Catreul) als co-bestuurder aan te duiden. We zijn twee verschillende karakters maar we vullen elkaar goed aan en dat werkt.”

 

“Ik wil niet aan politiek doen maar wat minstens even belangrijk is, is dat er een gemeentebestuur achter je staat. We hebben een super enthousiaste burgemeester en schepenen die ons constant aanmoedigen en motiveren om te blijven ondernemen en door te gaan. Geloof me dat maakt écht wel het verschil.”

 

“De komende weken gaan we volop gaan evalueren en onze administratie afwerken om dan vanaf oktober ons reeds voor te bereiden op de volgende editie (zaterdag 26 augustus 2023).”

IMG_2724.jpg
Magazine (A4-document).png

Elk jaar op de laatste zaterdag van augustus (26 augustus 2023) organiseert vzw 8580,

La Braderie in het commercieel hart van Avelgem.

Een braderie vol standjes, een mooie rommelmarkt, terrasjes, twee grote muziekfeesten met lokale en nationale artiesten, leuke kids- en straatanimaties, een koopjes- en versmarkt.  Traditioneel verwachten we 5 tot 10.000 bezoekers die komen shoppen en feesten!

 

Eén ding staat als een paal boven water: La Braderie gaat één groot feest worden. Eén dag lang staat Avelgem in het teken van ondernemen, live muziek, gezelligheid op straat en natuurlijk elkaar ontmoeten!

 

Welkom op het gezelligste straatverkoop en -feest van de regio!  

bottom of page