top of page

CONCEPT

La Braderie'23 is een groots dorpsfeest!

Stationsstraat.jpg
Vaste traditie: de Avelgemse zomerbraderie.

In een wereld die razendsnel verandert, is La Braderie in Avelgem meer dan ooit hét jaarlijks terugkerend feest voor alle Avelgemnaren en ver daarbuiten. Vertrouwde gezichten, vaste tradities, muziek, koopjes, straattheater, activiteiten voor de kids…La Braderie is de laatste zaterdag van augustus nog steeds dé regionale publiekstrekker.

labraderie logo 2022

“Het is heel volks en dat vinden de mensen leuk,” stelt Bert Breda van vzw 8580. We moeten vooral niet teveel veranderen, want dat wordt niet gewaardeerd. We willen voor een breed publiek goede dingen brengen.”

Liesbeth Catreul gaat verder: “De bezoekers komen elk jaar terug en willen dat hun plaatselijke bakker met zijn perentaart voor de bakkerij staat. De meeste standhouders willen steeds op dezelfde plaats staan. We proberen elk jaar nieuwe standhouders aan te trekken. Een leuke gevarieerde mix van kraampjes, lokale handelaars en verenigingen is onze succesformule.” 

 

Bert: “La Braderie is in 2023 nog steeds springlevend. “Natuurlijk is er wel ruimte voor elk jaar wat vernieuwing, maar dan binnen de tradities.” 

Kerkstraat.jpg

Bert: "Dankzij de grote opkomst voor Margriet Hermans vorig jaar brengen we ook dit jaar een ‘Vlaamse topact’ naar Avelgem. Ik herinner me als kind dat we op school al maanden op voorhand aan het gissen waren wie er naar ‘de Braderie’ ging komen.

De geruchten waren wekenlang een levende reclame! Dit jaar komt niemand anders dan Pauline Slangen (om 15u) naar La Braderie!"

Liesbeth: “Dat lokale vinden we leuk. De Braderie is een echt dorpsfeest waar ze vanuit alle hoeken van het land naar toe komen”. We vinden ook dat iedere lokale handelaar of vereniging op zo een dag naar buiten moet komen. Omdat hij preus is op wat hij doet. Want wees nu eens eerlijk, hoeveel keer krijg je de kans om je product of dienst live voor te stellen bij zo’n achtduizend tot tienduizend bezoekers? Nergens!”

Bert: “Omdat de scholen nog niet opengaan staat de Kermis dit jaar terug op de parking van het Atheneum. De zaterdagmarkt sluit - via de Oudenaardsesteenweg -  terug aan op La Braderie. Dat gaat in de ochtend ongetwijfeld voor extra sfeer zorgen!”

 

Liesbeth: “Inmiddels zijn we ook een campagne gestart op diverse markten voor onze rommelmarkt want we willen nog meer deelnemers. In huidige tijden kan iedereen toch wel een extra zakcentje gebruiken?  Kruip op die zolder, schrijf je in en verkoop je verborgen schatten op La Braderie!”

Image by Markus Spiske

La Braderie vindt plaats in de centrumstraten van Avelgem op zaterdag 26 augustus ‘23 - vanaf 9u tot 18u30.

Het feest gaat door tot de vroege uurtjes (1u) in de Kerkstraat en Stationsstraat.

bottom of page