top of page

CONCEPT

La Braderie'22 is een groots dorpsfeest!

Image by Fern M. Lomibao
Vaste traditie in bizare tijden.

In een wereld die razendsnel verandert, is La Braderie in Avelgem meer dan ooit hét jaarlijks terugkerend feest voor alle Avelgemnaren en ver daarbuiten. Vertrouwde gezichten, vaste tradities, muziek, koopjes, straattheater, activiteiten voor de kids…La Braderie is de laatste zaterdag van augustus nog steeds dé regionale publiekstrekker.

labraderie logo 2022

“Het is heel volks en dat vinden de mensen leuk,” stelt Bert Breda van vzw 8580. We moeten vooral niet teveel veranderen, want dat wordt niet gewaardeerd. We willen voor een breed publiek goede dingen brengen.”

Kersvers co-voorzitter Liesbeth Catreul gaat verder: “De bezoekers komen elk jaar terug en willen dat hun plaatselijke bakker met zijn perentaart voor de bakkerij staat. De meeste standhouders willen steeds op dezelfde plaats staan. We proberen elk jaar nieuwe standhouders aan te trekken. Een leuke gevarieerde mix van kraampjes, lokale handelaars en verenigingen is onze succesformule.” 

 

Bert: “La Braderie is in 2022 nog steeds springlevend. “Natuurlijk is er wel ruimte voor elk jaar wat vernieuwing, maar dan binnen de tradities.” 

Affiche La Braderie Avelgem 2022

“In de Kerkstraat worden voor het eerst de terrassen in twee zones opgedeeld. Een familieterras aan Café De Vlashaard en Oné met o.a. een spectaculair spel voor kinderen en een groot terras ter hoogte van Café Local en De Brasserie met een podium vol muziek. Ook het feestpodium in de Stationsstraat komt terug. Na zes jaar is het ondertussen een gevestigde waarde. Daar programmeren we zoals de traditie het wil, vooral lokale bands.”

Liesbeth: “Het waren de horecaondernemers in de Kerkstraat zelf die met het voorstel kwamen en daar waren we heel blij mee.”

Bert: “La Braderie moet het niet van grote groepen hebben. We kiezen bewust voor kleinschalige feestelijke lokale bands. Dankzij de grote opkomst voor Gene Thomas vorig jaar gaan we terug naar de traditie om een ‘Vlaamse topact’ naar Avelgem te brengen. Ik herinner me als kind dat we op school al maanden op voorhand aan het gissen waren wie er naar ‘de Braderie’ ging komen. De geruchten waren wekenlang een levende reclame! Bij deze, ik kan jullie nu al verklappen dat we in namiddag Margriet Hermans programmeren!” 

 

-> LEES VERDER ONDER DE VIDEO <-

Liesbeth: “Dat lokale vinden we leuk. De Braderie is een echt dorpsfeest waar ze vanuit alle hoeken van het land naar toe komen”. We vinden ook dat iedere lokale handelaar of vereniging op zo een dag naar buiten moet komen. Omdat hij preus is op wat hij doet. Want wees nu eens eerlijk, hoeveel keer krijg je de kans om je product of dienst live voor te stellen bij zo’n achtduizend tot tienduizend bezoekers? Nergens!”

Bert: “Omdat de scholen nog niet opengaan staat de Kermis dit jaar terug op de parking van het Atheneum. De zaterdagmarkt sluit - via de Oudenaardsesteenweg - voor het eerst in jaren terug aan op La Braderie. Dat gaat in de ochtend ongetwijfeld voor extra sfeer zorgen!”

 

Liesbeth: “Inmiddels zijn we ook een campagne gestart op diverse markten voor onze rommelmarkt want we willen nog meer deelnemers. In huidige tijden kan iedereen toch wel een extra zakcentje gebruiken?  Kruip op die zolder, schrijf je in en verkoop je verborgen schatten op La Braderie!”

Image by Markus Spiske

La Braderie vindt plaats in de centrumstraten van Avelgem op zaterdag 27 augustus ‘22 - vanaf 9u tot 18u30.

Het feest gaat door tot de vroege uurtjes (1u) in de Kerkstraat en Stationsstraat.

bottom of page